השקיית גינה בחורף
רוב הנזקים המביאים לתמותת צמחים בגינות נובעים מעודף מים ולא מחוסר. לפיכך, מומלץ לכל בעלי הגינות להוריד בכ-30% את כמות המים להשקיית הגינה, גם בקיץ. מטרת ההשקיה בחורף הינה אך ורק להוספת מזון לצמחים, גם זאת במינון לא גבוה (כדי לא לגרום נזק לצמחים).
בזכות השקיה נכונה, ניתן לצמחים פוטנציאל להגיע לחודשי האביב כשהם בריאים ומאוזנים מבחינת הכימיקלים שבהם. סימן מובהק לחוסר האיזון הוא עלווה בהירה (כלורוטית), אשר יכולה לגרום לנזק לצמחים. מעט דשן יכול לשנות את המצב ולאפשר הגעה לאביב עם גינה יפה ופורחת.
החורף בישראל מאופיין בעיקר במספר ימי גשם, הפסקה בגשם ובימים בהירים, או ימים מעוננים. משטר ההשקיה צריך להיות בהתאם לכך: בזמן החורף יש לעצור את מחשבי ההשקיה ולהשקות רק כאשר מבחינים כי פרחי הצמחים מרכינים ראש. ניתן לחדול מהשקיית הדשא החל מהגשם הראשון, תוך שימת לב כי הדשא לא מצהיב וקמל.
בתקופת הגשמים החזקים, חודשי ינואר-פברואר, יש להשקות את הצמחים בכמות מעטה מאד, תוך דישון פעם אחת בחודש, רק כדי להחדיר את הדשן לאדניות. כדי לחסוך עוד יותר במים, מומלץ בסוף חודש אוקטובר לפזר דשן גרגרי בשחרור איטי, אשר מספיק עד חודש מרץ (בתנאי שמשתמשים בדשן שחרור איטי לשישה חדשים).